Gezondheidsreis Oostenrijk

Vakantie is dé remedie bij uitstek om komaf te maken met klachten zoals vermoeidheid, lusteloos, weinig energie, … en de batterijen terug op te laden. En waar beter dan in

Salzburgerland Oostenrijk

met maar liefst 7.000 km fiets- en wandelroutes voor elk niveau en pure ongerepte natuur met spectaculaire bergkloven, zoutmijnen en de grootste ijsgrot ter wereld. Gelegen in de bergen, op 900 meter hoogte, vind je het recent gerenoveerde Marmotta Alpin Hotel. De gasten kunnen genieten van een volledig nieuwe wellness met sauna met buitenzicht, een infrarood cabine en een luxe-doucheruimte. Bovendien kunnen sportievelingen gebruik maken van de loop- en fietstoestellen. Het hotel biedt bovendien een prachtig zicht op het rustieke bergdorpje Mühlbach aan de voet van het skigebied “Hochkönig, en is gelegen in een idyllische groene vallei in het hart van Salzburgerland.

Workshops

Het programma omvat drie interactieve workshops rond voeding, gezondheid en relaxatie. Workshop 1 focust op een aantal algemene gezondheidsprincipes en het al dan niet gezond zijn van suiker in je voeding. In de tweede sessie staan we even stil bij de manier waarop we eten, dit onder de noemer van mindful eten. De derde workshop staat volledig in het teken van relaxatie en ontspanning.

Wandelen

De voet van de Karbachalm ligt op een kwartiertje wandelen van het hotel. Een stevige wandeling leidt ons naar het zonneterras met een heerlijk uitzicht op de vallei en de omliggende bergen. Afdalen kan via de zomerlift of te voet. Een kruidenwandeling onder begeleiding van een lokale herboriste laat ons kennis maken met lokale kruiden en de vele gezondheidsvoordelen die de natuur ons te bieden heeft. In de nabije omgeving zijn er meer dan voldoende mogelijkheden voor wie een extra wandeling op de agenda wil zetten.

De zoutmijn van Dürrnberg

Zout werd en wordt in Salzburg ook het witte goud genoemd. Salzburg heeft zijn rijkdom immers te danken aan het zout dat gewonnen werd in de zoutmijn van Dürrnberg nabij Hallein. Je daalt met een oude mijnspoorlijn af tot diep in de mijn, je glijdt over houten balken de diepte in en je vaart met een vlot over het verlichte zoutmeer binnenin de mijn. Zo leer je op een ludieke manier de geschiedenis van het zout en de bisschoppen in Salzburg kennen. Een belevenis die je niet snel zal vergeten ! Daarnaast voorzien we voldoende vrije momenten die u zelf vorm kan geven. Wenst u een namiddag te genieten van de sauna, een boek te lezen op het terras, een flinke wandeling te maken of enkele bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken ? Dat kan. Het is tenslotte uw vakantie.

Praktische Gegevens

In deze reis zit inbegrepen :
– verblijf in het Marmotta Alpin Hotel in Mühlbach am Hochkönig
– 6 overnachtingen in volpension van zondagavond tot zaterdagochtend
– vrij gebruik van de wellness en fitnessfaciliteiten van het hotel (sauna, infraroodcabine, loop- en fietstoestellen)
– gratis gebruik van de zomerliften, fiets en e-bike op de zomerliften, de wandelbus tussen Mühlbach en MariaAlm, de rodelbaan in Saalfelden, het mijnmuseum in Mühlbach, het zwembad van Mühlbach en MariaAlm
– de hoger beschreven workshops, wandelingen en het bezoek aan de zoutmijn
– alle deelnemers van de reis hebben recht op 1 uur gratis coaching door Sanvita na afloop van de reis (optioneel, geen verplichting)
Niet inbegrepen :
– transport heen en terug
– annulatieverzekering (kan wel aangevraagd worden mits betaling)
– persoonlijke uitgaven en consumptie
De kostprijs van de reis bedraagt € 799.00 per persoon (onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid).
Interesse ? Geef een seintje via sandra@sanvita.be
In samenwerking met GTG Sports.

Reservatie

Naam
E-mail
Aantal personen

Bericht